mai 2012

 

Între 17 aprilie si 17 mai s-a desfasurat in Bucuresti Luna Scrie despre Tine, un eveniment de teatru independent în care au fost prezentate publicului primele texte generate in cadrul atelierului Scrie despre Tine, un atelier de dramaturgie in cadrul caruia participantii scriu si performeaza piese de teatru pornind de la povesti personale. Spectacolele lectura- ”Ultimii eroi”, ”Stand up pls”, ”Brânză topită”, ”Eu, gen”, ”Io te-am făcut, io te omor”, ”La bucătărie și la mare” și ”Texte în lucru”, au adunat publicul în locatii de teatru alternativ independent- Teatrul LUNI de la Green Hours, Teatrul Act, Platforma (Anexa MNAC), Ceainaria Cărturești, iar discutiile de dupa spectacol si partciparea masiva a publicului la aceste lecturi ne-au cofirmat inca o data nevoia de a scrie piese de teatru pornind de la realitatea din jurul nostru, si de a folosi teatrul ca pe un instrument de intelegere si documentare a contextului in care traim.  Multumim echipei de actori care au participat voluntar la aceasta activitate (Alex Potocean, Alice Monica Marinescu, Sever Barzan, Iulia Verdes, Alex Fifea, Sorin Poama, Silviana Visan Carter, Simona Cuciurianu, Andreea Esanu, Ionut Grama, Lucian Iftime, Sorin Poama, Oana Popescu, Daniel Popa, Gilda Stan, Cristina Gavrus, Ilinca Harnut, Andreea Bibiri, Tudor Aaron Istodor, Cristian Iacob, Andi Vasluianu, Ioana Flora, Edgar Nistor ) si tuturor celor implicati in sustinerea acestui proiect.

Am inceput acest atelier in 2010, am lucrat timp de un an voluntar in cadrul lui si am crescut o data cu el. Principala si cea mai puternica motivatie care ne-a determinat de fiecare data sa continuam a fost reactia extrem de pozitiva a participantilor si nevoia oamenilor de a isi spune povestile si de a asculta povesti despre lumea in care traiesc.

Asa ca va invitam la o noua sesiune de inscrieri la atelierul nostru: intre 14 si 25 mai au loc noi inscrieri pentru urmatoarele grupe Scrie despre tine. Primul modul dureaza o luna, iar programul pentru lunile iunie, iulie si august se va stabili in cadrul acestor inscrieri.

Scrie despre tine este un atelier de dramaturgie si dezvoltare personala in care poti sa lucrezi cu actori si regizori profesionisti exercitii creative de actorie si dramaturgie bazate pe povesti si experiente personale. Trainerii au dezvoltat o metoda bazata pe interviuri, exercitii de observatie, de actorie si de scris care te va ajuta sa iti povestesti mai bine universul si povestindu-l sa il si intelegi.

”Fiecare va fi pus fata in fata cu propriile mecanisme de limbaj, de aparare si de povestire. Este un fel de prima oglinda si prin ea veti incepe sa va studiati si sa va intelegeti mai bine reactiile, pattern-urile de limbaj, felul de a povesti si de a reactiona. Prin exercitiile propuse in primul modul incercam sa dezvoltam simtul observatiei si al povestirii unui eveniment, deprinderea de a empatiza cu personajele despre care scrii si de a le investiga universul. Fiind vorba de un limbaj mai specializat care vizeaza teatrul, vom face si cateva exercitii foarte simple de actorie.” (Vera Ion si Sorin Poama, traineri )

Detalii despre primele texte produse in cadrul Luna Scrie despre Tine:

http://scriedespretinetextenoi.wordpress.com/

SCRIE-NE LA scriedespretine@gmail.com DACA VREI SA TE INSCRII. MAI MULTE DETALII AICI

Advertisements

One Comment on “mai 2012”

  1. […] Vă mai puteți înscrie la cursurile de dramaturgie și dezvoltare personală ”Scrie despre tine”. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s