Incepe sezonul!

Ne-am intors. Mai bogati, mai increzatori, mai inspirati. Bogati mai ales in idei si informatii si asta datorita tuturor celor care au sprijinit deplasarea noastra la Dublin Fringe, carora le multumim si pentru care mai pregatim cateva materiale surpriza.

Suntem gata si pentru un nou sezon de inscrieri- pana pe 10 octombrie asteptam sa reluam contactul cu toti cei care au vrut sa ne cunoastem pe vara insa nu i-a lasat vacanta, si cu toti cei care nu au apucat inca sa ne scrie (despre ei). Avem un sezon plin in fata si abia asteptam sa ne apucam de treaba. Pregatim multe surprize online si offline asa ca fiti pe faza.

Inca lucram la materialele despre experienta Dublin Fringe, aici si aici aveti primele doua relatari de calatorie.

Si mai mult decat atat, in timp ce intalneam toti acesti oameni minunati din Dublin si scriam aceste relatari, lucram in paralel si la un film de care suntem foarte mandri si pe care l-am realizat cu ajutorul colegului nostru Bogdan Marcu. Este un film despre cum s-au desfasurat primii ani de munca la Scrie despre tine si de unde a inceput acest proiect.

Asa ca… bine v-am gasit. Pentru toti cei care ne stiu deja, va asteptam la spectacolele pe care le pregatim in octombrie si al caror program va fi anuntat in curand, pentru cei cu care inca nu ne-am cunoscut…

Asteptam mailurile voastre pentru noile inscrieri PANA pe 10 OCTOMBRIE la scriedespretine@gmail.com. Detalii despre inscriere aici

———–

Dacă ai visat vreodată să îţi spui povestea lumii întregi sau doar să afli cum e să scrii o piesă de teatru, atelierul Scrie despre Tine, susţinut de regizoarea Vera Ion şi actorul Sorin Poamă, te aşteaptă la înscrieri pană pe 10 octombrie.

Acest atelier e o aventură pentru oricine vrea să iasă din zona obişnuită de confort, să creeze într-un cadru safe şi să îşi descopere capacitatea de a povesti şi de a asculta dincolo de tiparele şi prejudecăţile obişnuite. Fiecare poveste este interesantă şi valabilă. Fiecare poveste poate deveni o piesă de teatru. Pentru că se întâmplă. Experimentezi direct relaţia cu publicul, într-un cadru în care şi publicul îşi spune poveştile. Un schimb direct şi sănătos între cel care scrie şi ascultătorii lui.

Piesele create de primii absolvenţi ai acestui atelier au fost deja prezentate publicului in primăvara acestui an si poţi afla mai multe despre ele

aici: scriedespretinetextenoi.wordpress.com

Trainerii au dezvoltat o metodă bazată pe interviuri, exerciţii de observaţie, de actorie şi de scris care te va ajuta să îţi povesteşti mai bine universul şi povestindu-l să îl şi înţelegi.

Primul modul durează o lună.

”Fiecare va fi pus faţă în faţă cu propriile mecanisme de limbaj, de apărare şi de povestire. Este un fel de prima oglindă şi prin ea veţi începe să vă studiaţi şi să vă înţelegeţi mai bine reacţiile, pattern-urile de limbaj, felul de a povesti şi de a reacţiona.

Prin exerciţiile propuse în primul modul încercăm să dezvoltăm simţul observaţiei şi al povestirii unui eveniment, deprinderea de a empatiza cu personajele despre care scrii şi de a le investiga universul. Fiind vorba de un limbaj mai specializat care vizează teatrul, vom face şi câteva exerciţii foarte simple de actorie.” 

(Vera Ion şi Sorin Poamă, traineri)

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s