VINO SA SCRII DIRECT SI PREZENT- un nou modul de pe 31 ianuarie

”17:00 Deschid geamul balconului de la bucatarie. Pe margine o bancnota de 5 lei sta neclintita, ca picata din cer. Zambesc. In urma cu vreo 3 ore o un performance al uratorilor s-a lasat cu o ploaie de bancnote de la etaje. Se pare ca etajele superioare au aruncat cu bani in toate partile. Multumim, noi n-am dat niciun performance.”(Olivia, 30/31 ianuarie 2012)- aceasta este doar o piesa din puzzle-ul directdinprezent  un blog creat de exploratorii Scrie despre Tine in vacanta de Craciun. Timp de doua saptamani, pe perioada sarbatorilor, o parte din acesti oameni au scris un jurnal in care povestesc cum arata viata si sarbatorile lor, in diverse colturi de lume.

Scrie despre Tine este un atelier de dramaturgie, explorare a realitatii, povestire si dezvoltare personala. Prin exercitii creative de actorie si dramaturgie, trainerii iti ofera instrumentele de care ai nevoie pentru a scrie o piesa de teatru inspirata din experientele tale. Piesa va intra in productie in stagiunea urmatoare Scrie despre Tine, si este inspirata exclusiv din povesti personale.

Pana pe 31 ianuarie, trainerii Sorin Poama si Vera Ion asteapta mailurile voastre pentru o noua grupa, la scriedespretine@gmail.com. Detalii despre inscriere aici.

Mai multe despre atelier si cum a inceput el, aici.

”La scrie despre tine, primul personaj care te poate invata sa descoperi oamenii in complexitatea lor esti tu. Incercam sa ne conectam la vocea noastra autentica, de dincolo de ce stim deja despre noi.

Vrem sa descoperim cum e vocea asta interioara si nu editam, nu compunem, facem free flow. Suntem dispusi sa iesim din zona noastra de confort pentru a auzi aceasta voce autentica si distincta, care e a noastra, nu a modelelor noastre, nu a criticilor nostri interiori. Care sunt tiparele noastre de reactie, care e personajul nostru social pe care l-am cosntruit din interactiunile cu ceilalti si ce se afla dincolo de acest personaj social?

Pentru asta ne ascutim mai intai simturile. Ne conectam la prezent. Ascultam. Observam. Povestim ce am vazut. Incercam sa descoperim o voce cat mai obiectiva in care sa povestim fara sa cautam sa fim ”interesanti” sau ”simpatici”. Fara sa comentam sau sa transmitem care e parerea noastra despre un om, ci sa il redam. Suntem investigatori, detectivi, cautam informatii, detalii care reconstruiesc o lume in autenticul ei.” (Vera Ion, regizor si trainer la Scrie Despre Tine)

SN851326

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s