Participa si tu

SCRIE DESPRE TINE NIVEL UNU

DESFASURARE: 16 ANTRENAMENTE (SCRIS SI ACTORIE)

ANTRENAMENT= SEDINTA DE LUCRU DE 2/3 ORE, IN CARE SE DEZVOLTA O NOTIUNE NECESARA  PROCESULUI DE A SCRIE DESPRE TINE (atentie, observatie, context, adaptabilitate, concentrare, exercitii de incredere, scop, situatie, personaj, oralitate, limbaj si vocea personajului, criticul interior negativ, studiu, improvizatie, documentare, scrierea unei scene)

PROGRAM: INTRE UN ANTRENAMENT PE SAPTAMANA si TREI ANTRENAMENTE PE SAPTAMANA, IN FUNCTIE DE PROGRAMUL PARTICIPANTILOR. STATISTIC, PRIMUL NIVEL DUREAZA TIMP DE DOUA LUNI.

LA SFARSITUL NIVELULUI UNU, STII SA:

– ITI EXPLOREZI EXPERIENTELE PRIN SCRIS

– SCRII FARA BLOCAJE SI FARA EZITARI IN FATA PAGINII ALBE

– FII MAI CONCENTRAT SI MAI PREZENT

– SCRII O SCENA DE TEATRU

– JOCI INTR-O IMPROVIZATIE DE TEATRU

– VORBESTI IN FATA UNUI PUBLIC

-ITI ANTRENEZI ATENTIA ASTFEL INCAT SA FII MAI CONECTAT LA  CE SE INTAMPLA IN JURUL TAU SI MAI PUTIN LA CE SE INTAMPLA IN CAPUL TAU (PROIECTII, PLANURI, REPROSURI SI FILME DE GROAZA)

-OBSERVI, INVESTIGHEZI SI DOCUMENTEZI REALITATEA

-SCRII SI DESPRE ALTI OAMENI DIN VIATA TA, NU NUMAI DESPRE TINE

– POVESTESTI CE SE INTAMPLA IN JURUL TAU

DACA ITI PLACE, TE POTI INSCRIE LA NIVELUL DOI, CARE APROFUNDEAZA EXERCITII DE TEATRU, SCRIERE SI DEZVOLTARE PERSONALA PRIN ARTA, APLICA TEHNICI MAI AVANSATE DE SCRIS SI ACTORIE, DEZVOLTA SCRIEREA UNUI SCURT METRAJ BAZAT PE O SITUATIE REALA SI LA FINALUL CARUIA ITI ALEGI UN SUBIECT SI INCEPI SCRIEREA UNEI PIESE DE TEATRU BAZATA PE POVESTILE SI EXPERIENTELE TALE.

SCRIE DESPRE TINE 

– testimoniale-

”Mi se pare in regula ca workshop-ul se desfasoara intr-o maniera relaxata, si multe lucruri iti vin fara sa le constientizezi in prima instanta”  (D.L. 28 de ani)

”Pot vorbi liber despre evenimente din biografia mea, indepartate sau chiar recente, devin mai reflexiv cu privire la ele. Sunt lucruri din experienta altora care mi s-au intamplat si mie. Imi amintesc detalii despre care nici nu mai stiam ca exista in memoria mea. Ma intereseaza povestile altora, am ”scenarii”  despre scenariile lor. ” (C.B., 35 de ani, )

”Am descoperit oameni noi care-mi plac. Imi place ca in sfarsit contez si eu pentru cineva. Adica persoana mea pare interesenta. Invat ca nu numai persoana mea e interesanta, chiar toate povestile plac foarte mult. Incep sa inteleg ca atunci cand imi doream sa scriu ma complexam singura ca nu pot,incepe sa mi se para din ce in ce mai simplu:). AM observat ca sunt putin mai sigura pe mine de cand vin la atelier, adica cu mai multa incredere in mine.” (S. V., actrita, 39 de ani)

”Pot spune ca m-am descoperit. Prin toate exercitiile pe care le-am facut am invata sa am mai multa incredere in mine, dar mai ales in cei din jur. Mi‐am destresat mintea si am invatat sa‐mi ascult instinctele. De imaginatie nici nu mai spun.  Acum pot sa‐i dau frau liber muuuult mai usor.

Recunosc ca, pana acum, cand venea vorba sa scriu ceva, imi scormoneam in cap ca sa astern pe hartie cele mai perfecte cuvinte. Dar prin exercitiile de scriere facute am invatat ca trebuie sa‐ti lasi creierul sa lucreze liber. Flow‐ul de ganduri nu trebuie intrerupt si astfel magia‐i gata.” (R. C., 17 ani)

PENTRU A VEDEA PRIMA SERIE DE TEXTE REZULTATE IN CADRUL ATELIERULUI NOSTRU
SI MAI MULTE MARTURII ALE PARTICIPANTILOR LA ATELIER, VERIFICATI AICI47 Comments on “Participa si tu”

 1. ana says:

  vreau si eu sa ma inscriu

 2. mihai says:

  sunt cam putine locuri…

 3. […] mai multe detalii despre proiect si inscrieri […]

 4. […] multe detalii despre proiect şi înscrieri aici. .wp_likes { display: block; float: right; margin: 0px; } Related Posts :Teatrul Mic vă invită […]

 5. […] DE TEATRU CARE VA FI JUCATA IN FATA UNUI PUBLIC. Mai multe detalii despre proiect si inscrieri la https://scriescrie.wordpress.com/ateliere-noi/ Posturi similare:WORKSHOP DE DRAMATURGIE tangaProjectWORKSHOP DE DRAMATURGIE (tangaProject – […]

 6. […] Mai multe detalii despre proiect si inscrieri aici. […]

 7. monicagazaMonica says:

  Totul se desfasoara in Bucuresti nu? Vreo sansa sa ajungeti si prin alte orase…gen Iasi?

 8. […] Tine fac inscrieri pentru o noua grupa de lucru. Mai multe detalii despre proiect si inscrieri aici. Posted in […]

 9. […] şi nu văd de ce nu, înscrieri la acest curs se mai fac până mâine, inclusiv. Găsiţi aici mai multe detalii despre curs şi câteva testimoniale ale celor care au participat până acum. […]

 10. Mary says:

  Se mai pot face inscrieri? Am vazut anuntul tarziu… 😦

 11. ema dei says:

  Vreau si eu mai e loc ?!

 12. […] Trainerii au dezvoltat o metoda bazata pe interviuri, exercitii de observatie, de actorie si de scris, care te va ajuta sa iti povestesti mai bine universul si povestindu-l sa il intelegi. Te poti inscrie la primul modul al atelierului pana pe 28 martie 2012. Detalii despre inscriere gasesti aici. […]

  • loriutz says:

   Sa scriu despre mine, mi se pare cel mai greu lucru pe care il pot scrijeli pe niste pagini albe si aparent neprimitoare, abia acum imi dau seama de ce este atat de usor sa barfesti.
   Viata mea, pentru unii se incadreaza in prezent la categoria drama cu happy-end, mie mi se pare usor sarcastica, cu ceva umor negru, un pic de bascalie, pe alocuri serioasa, in general batuta de vant.

   Ca sa pot scrie despre mine ar trebui sa inteleg foarte bine ce inseamna “mine” si nu stiu cum as putea sa ma incadrez fara a omite ceva sau a plusa in alta directie, doar pentru ca foaia alba mai sus mentionata mi-o permite.

   Sunt un cumul de activitati, de sentimente, de experiente, de dezamagiri, de aspiratii. Un ghem de idei de la cele mai reale ca si inginer foarte diplomat, proiectant de “lucrari de arta”, cum le place unora sa se faleasca, pentru majoritatea ramanand doar poduri, drept pe care l-am primit in urma unor examene, parerea mea, nu tocmai obiective, pana la idei extrem de umane care ma tot fac sa fiu intr-o antiteza constanta cu meseria pe care o am. Sunt visatoare pana la Dumnezeu, caci imi doresc sa imi dau lumea construita pana acum peste cap, sa ma intorc la 180 de grade, si in loc de fiare si betoane sa las in urma mea zambete si suflete pline de fericire.

   Iubesc viata desi in prima parte a ei mi s-a aratat in poarta mult prea des Doamna cu Coasa, ce si-a cerut tributuri substantiale, iubesc muntele, caci acolo m-am format, am descoperit lumea si prietenia.
   Imi place sa ma pierd printre toti si printre toate si apoi cu o nebunie intrinseca, ma caut pana ma regasesc la o terasa plina cu prieteni, cu o mare bere inspumata in fata si cu un zambet care sa imi ridice colturile gurii pana sus de tot la tample.

   Sunt peste tot. M-am gasit intr-o zi intr-o piesa de teatru, paream prea putin conturata acolo, si totusi, ceva ceva din mine era pe scena aia. Inca o bucatica era intr-un paragraf dintr-o carte, nici nu mai stiu care, dar imi aduc aminte perfect, eram acolo. Mai sunt pe trotuarul unui mare bulevard, uitandu-ma in ochii trecatorilor care duc si ei ceva din mine .

   Poate ar trebui sa scriu despre un eveniment care sa ma reprezinte, din pacate, nu stiu a-l alege. Ar fi o poveste despre un trecut infantil plin de obstacole, o poveste despre o adolescenta rebela, despre nopti la foc, pe la cabane parca uitate de vreme cu prieteni si chitari sau despre trasee indraznete pe poteci nemarcate. Ori comicul zilei in care mi care mi-am pus prima data schiurile in picioare. Ar exista o poveste despre determinarea cu care am terminat facultatea cand toti cei din jurul meu credeau ca imi voi rata viata sau despre o boala care a dus la lungi si severe depresii.
   Imi asum si revenirea de apoi cand am realizat ca un gand frumos, daruire si incredibil de multa determinare ma vor duce acolo unde vreau sa ajung.

   Au existat momente probabil de rascruce in viata mea, dar au trecut, si acum nici macar nu mai vad unde au fost vreodata intersectiile si ce am lasat in urma. Sunt amintiri difuze cu niste alegeri care au dus pe o cale si atat.

 13. […] Te invităm să încerci această experienţă la primul modul, pentru care te poţi înscrie până pe 28 martie 2012. Detalii despre înscriere la https://scriescrie.wordpress.com/ateliere-noi/ […]

 14. Gabriela Lazar says:

  Tot modulul 1 costa doar 250 de lei?sau mai intervin si alte costuri? apoi cat costa modulele 2 si 3?

 15. ramona napradean says:

  Foarte frumos…pacat ca nu locuiesc mai aproape de voi….mi-ar fi placut aceasta experienta

 16. […] Scrie despre tine reunește de două ori pe săptămână oameni care se disting prin râs mult și dureri în mână dreaptă sau cea stângă – depinde de cea cu care scriu de obicei – și îi antrenează la scris, povestit, notat, ascultat, observat și făcut exerciții de actorie care în final se transformă în piese propriu-zise. […]

 17. […] Participa si tu […]

 18. […] Până pe 31 ianuarie, trainerii Sorin Poama si Vera Ion așteaptă mailurile voastre pentru o noua grupă, la scriedespretine@gmail.com. Detalii despre înscriere aici. […]

 19. […] Pana pe 31 ianuarie, trainerii Sorin Poama si Vera Ion asteapta mailurile voastre pentru o noua grupa, la scriedespretine@gmail.com. Detalii despre inscriere aici. […]

 20. […] mailurile voastre pentru o nouă grupă, la scriedespretine@gmail.com. Detalii despre inscriere aici. Mai multe despre atelier şi cum a început el, […]

 21. […] Inscrierile la atelier sunt deschise pentru noi grupe si primim oricand noi participanti. Pentru inscriere (la atelierul deschis sau direct la atelier), asteptam un mail pe scriedespretine@gmail.com. Mai multe detalii in legatura cu conditiile de participare aici. […]

 22. […] Inscrierile la atelier sunt deschise pentru noi grupe si primim oricand noi participanti. Pentru inscriere (la atelierul deschis sau direct la atelier), asteptam un mail pe scriedespretine@gmail.com. Mai multe detalii in legatura cu conditiile de participare aici. […]

 23. […] Inscrierile la atelier sunt deschise pentru noi grupe si se pot inscrie oricand noi participanti. Pentru inscriere (la atelierul deschis sau direct la atelier), trimite un mail pe scriedespretine@gmail.com. Mai multe detalii in legatura cu conditiile de participare aici. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s